BREAKING NEWS
latest

728x90

468x60

Apple: Νέα πατέντα για αναδιπλούμενη οθόνη χωρίς πτυχές για iPhone και iPad

H Apple κατέχει πλέον ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για τεχνολογία που εμποδίζει τις πτυχές στις οθόνες, κάτι που δείχνει ότι εξετάζει αναδιπλούμενα iPhone και iPad για το μέλλον.

Σύμφωνα με την Patently Apple, η οθόνη λεπταίνει στην περιοχή αναδίπλωσης μέσω χημικής επεξεργασίας και ενδέχεται να χρησιμοποιεί διαφορετικά υλικά για να διατηρεί την περιοχή ομαλή ανά πάσα στιγμή.

Γνώστες του κλάδου από την Κορέα ισχυρίστηκαν ότι η κυκλοφορία το 2026 είναι ρεαλιστικός στόχος, σε αντίθεση με τον ισχυρισμό του Ming-Chi Kuo ότι το πρώτο προϊόν της Apple με αναδιπλούμενη οθόνη θα είναι ένα MacBook 20,3 ιντσών, που έχει προγραμματιστεί για το 2027.



Σύμφωνα με την πατέντα της Apple, οι αυλακώσεις στην περιοχή της οθόνης μπορούν να αντιμετωπιστούν με ένα διαφανές κάλυμμα που επικαλύπτει το πλαίσιο της οθόνης. Μια επιμήκης αυλάκωση ή άλλη εσοχή μπορεί να σχηματιστεί στο στρώμα γυαλιού που εκτείνεται παράλληλα με τον άξονα κάμψης, ενώ επικαλύπτει τον άξονα κάμψης.

Το τοπικά αραιωμένο τμήμα θα ενισχυθεί με ένα πολυμερές που εναποτίθεται ως υγρό στην αυλάκωση, θα σχηματιστεί από το αραιωμένο τμήμα και στη συνέχεια θα σκληρυνθεί με την εφαρμογή υπεριώδους φωτός, θερμότητας, καταλύτη και άλλων τεχνικών σκλήρυνσης.



Το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας αποκάλυψε ότι ολόκληρη η σύνθεση του γυαλιού μπορεί να χρειαστεί να αλλάξει. Για παράδειγμα, το νάτριο στο γυαλί στην επιφάνεια μπορεί να αντικατασταθεί από κάλιο. Αυτό θα δημιουργούσε θλιπτική τάση στα επεξεργασμένα επιφανειακά στρώματα, επιτρέποντας στο γυαλί να αντιστέκεται σε γρατσουνιές και άλλες ζημιές στη φθορά.

Πηγή: Το διαβάσαμε εδώ.

*Ακολουθήστε το Smartphones Motion στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!


« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια

Το smartphonesmotion.blogspot.com ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά, θα αφαιρούνται.